cerita Info Informasi Preview

Susu Fernleaf UHT Segar Dari Ladang?

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Kebanyakannya susu yang dijual di Malaysia mempunyai rasa yang tersendiri, betullah tu. Cuma susu yang dikatakan seperti satu jenama itu berasal dari ladang rumput yang segar. Betul ke? Sebenarnya¬†susu yang diperah dari lembu tenusu berasal dari ladang rumput yang luas tanpa mendirikan pagar. Lagipun susu yang diperah juga dari 100 peratus […]

Agama Info Informasi Kesihatan

Dah Terang-Terang Merokok Tu Haram.. Pegi Makruhkan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Merokok, satu sikap yang mementingkan diri sendiri mengakibatkan pelbagai masalah yang selalu timbul. Merokok juga boleh mendapat penyakit yang selalu kita tahu, iaitu paru-paru dan hati. Fatwa telah dikeluarkan oleh Majlis Fatwa Kebangsaan yang menyatakan merokok di kalangan orang Islam adalah HARAM. Merujuk pada link di sini, anda boleh membacanya sedikit […]

#DuniaKereta cerita Info Informasi

Mainkan Peranan Anda, Jadilah Pemilik Kenderaan Bertanggungjawab

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Sering kali kita mendengar berita kemalangan kenderaan di jalan raya dalam siaran televisyen atau laman web. Sering kali kita mendengar juga kemalangan itu berpunca kepada sikap pemandu kenderaan sendiri. Bukan nak membawang, semuanya dimaklumkan oleh pihak Polis sendiri dengan statistik yang sangat menakutkan kita sendiri. Yeop sendiri tidak suka mengalami kemalangan […]

#SembangTelco cerita

Tamatkan redONE Postpaid Terus…

Proses terminate nombor redONE. Ini sekadar pengalaman diri sendiri, takde dicilok dari mana-mana page FB atau blog. Projek yang yeop mulakan sejak awal bulan ni adalah mengurangkan kos belanja bulanan. Jadi, yeop mulakan dengan terminate nombor redONE yang berusia lebih setahun. Perancangan ni sejak tahun lepas, tapi yeop sengaja test drive line ni sampai puas. […]

#SembangTelco cerita Info Informasi

Review Unifi Mobile : Yay atau Nay?

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Sekarang ni semua telco buat line sendiri untuk bersaing dengan telco yang dah lama bertapak di Malaysia. Tapi kebanyakkannya menumpang dari pencawang telco lain untuk meluaskan rangkaiannya. Tapi yeop ni sukakan benda baru (dan pastinya percuma!), lagipun tak payah topap tiap-tiap minggu atau berbulan-bulan. Yeop nak buat review Unifi Mobile. Walaupun […]

#SembangTelco cerita Info Informasi

Mood Giler Data Tanpa Had dengan U Mobile Prabayar Giler GX30

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Sepanjang yeop menggunakan data dalam telefon pintar ni, yeop belum jumpa lagi data tanpa had. Tapi bila dah jumpa memang nak beli satu. Baru-baru ini, U mobile ada keluarkan satu pakej internet di bawah prabayarnya, Unlimited Power Prepaid dengan nama Giler GX30. Apa yang istimewanya? Istimewa pada Giler GX30 adalah: Kouta […]

Info

Lampu Trafik, Apa Isi Kandungannya?

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Sering kali kita melihat pada lampu trafik di jalan raya, tetapi mungkin anda tidak tahu apa yang menarik dengan lampu tersebut. Kalau ikutkan, model pada lampu trafik mempunyai dua jenis. Antaranya adalah lampu bulat (bulb) dan LED. Pada video di bawah, Dan dan anaknya, Lincoln dari siaran What’s Inside¬†di YouTube menyelongkar […]