Ada Jawatan PIBG tu, Tolonglah Sekolah deh!

By | Februari 11, 2019

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Dah lama nak menulis bab sakit hati ni. Tunggu ada mood baru aku bagitau pasal mak bapak yang ada jawatan dalam Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) sekolah. Yap, aku dah lama nak cerita. Tapi pendam lagi bagus. Tapi jugak, kalau aku tak cerita mesti jadi sakit hati. Jadi, aku nak cerita. Kisahnya begini…… Read More »

Cara Salah Memilih Telefon Pintar (Smartphone)

By | Januari 29, 2019

Pemilihan telefon pintar yang salah akan mengakibatkan kos belanja belian dan baikpulih berkali ganda dari harga asal Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Ya, yeop dah mula menulis untuk tips pemilihan telefon pintar mengikut citarasa anda (dan yeop sendiri). Pendahuluan Telefon pintar (smartphone) dahulu boleh dikatakan sukar nak mendapatnya atas sebab harga yang tinggi dan spesifikasi yang amat rendah. Yelah,… Read More »

Sudah Lama Tak Menulis Cerita Diri Ini…

By | Januari 22, 2019

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Sebelum nak panjangkan penulisan ini, yeop nak ucapkan selamat tahun baharu 2019. Semoga apa yang kita buat di dunia ini diberkati dan dihayati oleh diri sendiri. InsyaAllah. Okey, sepanjang tahun 2018 yeop banyak berfokus kepada review makan di Kuala Lumpur dan kerja hakiki. Tapi tak semua benda yeop buat. Ada juga yeop menerima jemputan… Read More »

Rasai Keenakan Juadah Antarabangsa di Royale Chulan Bukit Bintang – International Buffet Dinner

By | Januari 18, 2019

Setiap Hari Sabtu, Royale Chulan Bukit Bintang menyediakan juadah Antarabangsa dan Malaysia hanya di bawah satu bumbung, dengan harga berpatutan. Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Baru-baru ini mereka melancarkan International Buffet Dinner di Royale Chulan Bukit Bintang, Kuala Lumpur. Pelbagai juadah dari dua kaum terbesar di Malaysia dan semestinya ada juadah dari Barat. Yeop dijemput hadir bersama rakan-rakan blogger… Read More »

Kisah Marah-Marah. Kenapa Nak Marah?

By | Januari 16, 2019

MARAH ITU UNTUK SIAPA? Syaqiq al Balkhi, seorang ahli sufi yang terkenal di daerah Khurasan. Nama asalnya Abu Ali Syaqiq bin Ibrahim al-Balkhi. Suatu hari, dia membeli sebiji tembikai. Sebaik sahaja sampai di rumah, tembikai itu diserahkan kepada isterinya. Tembikai tadi dibelah untuk dijadikan santapan sang suami. Tapi si isteri mendapati isinya tidak elok. Melihat keadaan itu, isteri Syaqiq… Read More »

Bersantai Sambil Nikmati BBQ di Royale Chulan Bukit Bintang

By | Januari 2, 2019

Dengan harga RM88.00 seorang, anda boleh makan sepuas-puasnya di tepi kolam sambil rileks melayan hujung minggu bersama rakan dan tersayang. Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Biasanya nak masuk hujung minggu mesti ada aktiviti bersama keluarga dan rakan-rakan. Ada yang melepak di kedai mamak, mekdi pun ada. Tapi sesetengah orang perlukan ruang persendirian untuk sambutan hari lahir atau bersembang santai… Read More »