Lifestyle Blogger and Influencers. Hubungi yeop di yeopmaz@gmail.com atau mssg.me/haiyeop untuk permintaan promosi, review atau event berbayar.
Iklan Info Informasi Pengumuman

Menangi RM10,000 dengan Jus Hidayah Gold

Setelah sebulan berpuasa, kini kita menyambut hari yang meraikan kemenangan umat Islam seluruh dunia, terutama Rakyat Malaysia beragama Islam. Pelbagai juadah yang tuan rumah dihidangkan, antaranya adalah ketupat, lemang, rendang ayam dan daging dan kuih raya semestinya. Tidak lupa juga pada mereka yang mempunyai penyakit biasa dan kronik yang semestinya memudaratkan kesihatan diri dan keluarga. […]

cerita Iklan

Beli Proton Iriz Murah-Murah Jee..

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Minat kepada Proton Iriz bermula pada hari pelancarannya tahun 2014 lepas, tapi harganya agak keras berbanding gaji bulanan. Yeop pendam buat sementara waktu sampai… Bulan April lepas. Yeop pergi Expo Auto Proton pada pertengahan bulan April lepas, kononnya nak survey harga. Tapi bila tengok, harganya agak sedikit murah berbanding harga asal. […]

cerita Info Informasi Tips Tutorial

Mudahnya Bayar Zakat Fitrah Online di Selangor

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Biasanya kita membayar zakat fitrah melalui amil yang ditauliahkan oleh Lembaga Zakat Negeri-negeri. Adakalanya nak mencari peluang untuk berjumpa dengan amil pun mengambil masa yang agak lama. Biasalah, balik kerja terus jumpa Bazar (Pasar) Ramadhan atau dipanggil oleh netizen PaRam. Pun bolehlah. Keterangan mengenai Zakat Fitrah, boleh klik di sini. Okey, […]

Berita Info Informasi Nak Tau? Pengumuman Preview promosi

DairyGo Teh Tarik Sedap Diminum Senang Dibawa

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Baru-baru ini di IDCC Shah Alam, satu produk Bumiputera telah dilancarkan di bawah DairyGo. Produk itu adalah DairyGo Teh Tarik. Apa, teh tarik? Macam kedai mamak ke? Haah, mereka melancarkan minuman teh tarik dalam paket mudah dibawa. Ala, macam paket Ribena tu. Haa, ia bukan saja mudah dibawa ke mana saja, […]

cerita Ilham Info Informasi Luahan Hati Respek Sejarah

Tun Dr. Mahathir Perdana Menteri Malaysia Ke Tujuh

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Setelah Pilihan Raya Umum ke Empat Belas (14) berlaku pada 9 Mei 2018 lalu, Pakatan Harapan yang diketuai oleh Tun Dr. Mahathir Mohamad menang majoriti hampir 7 negeri dari 14 negeri di Malaysia, menjadikan mereka berkuasa di tanah berbilang bangsa ini. Bila kita mendengar pasal Tun Dr. Mahathir, kita teringat balik […]

Info Informasi Tips

Enam Senaman Mata untuk Elak Rabun Mata

Anda yang sering menghadap skrin komputer sering mengalami sakit kepala dan pedih mata. Biasalah, benda ni terjadi bila anda membuat kerja dan menonton filem melalui skrin komputer. Akibatnya, anda akan mengalami rabun mata. Untuk elakkan berlakunya rabun mata, tips ini perlu diikuti setiap hari. 1. Kelip mata selama 1 minit Senaman ini membantu anda melancarkan […]

cerita dilema kecewa Luahan Hati Sentap

Dilema Pengundi Atas Pagar : PRU-14

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Penafian : Penulisan ini datang dari hati yeop, tidak memihak kepada mana-mana parti yang memerintah, kerana yeop hanya Pengundi Atas Pagar. Kali pertama yeop mendaftar sebagai pengundi Malaysia, yeop mengharapkan sesuatu yang bakal berubah, iaitu Negara Malaysia. Sejak kecil lagi, yeop tidak didedahkan dengan parti yang memerintah. Ya, waktu itu mana […]

cerita Kejutan Kucing

Selamat Tinggal #BudakRen

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Yeop pernah menjaga beberapa ekor kucing sejak yeop dok sorang-sorang. Tapi yeop pernah menjaga seekor kucing jantan remaja sampai dia mati. Namanya #BudakRen. Yeop mula menjaga dia sejak arwah mak meninggal tahun lepas, dan abah yeop pindah rumah. Sejak dari itu, #BudakRen yang jaga yeop dari bujang sampai kahwin.. Kenapa nama […]

Info Informasi Nak Tau?

Petua untuk Mengesan Berita Palsu

Tiap kali kita melihat dan membaca dari Laman Sosial popular seperti Facebook, Twitter, Instagram dan blog sampah menularkan sesuatu perkara yang tidak benar. Lagi-lagi dengan dunia tanpa sempadan. Internet hanya di hujung jari. Tapi kebanyakannya berita di televisyen dan akhbar lagilah teruk, lagi bermasalah dan lagi menyampah. Seolah-olah tiada etika dalam bidang kewartawanan. Akibatnya, semua […]