Yeop Maz

Lifestyle Blogger and Influencers. Hubungi yeop di yeopmaz@gmail.com atau mssg.me/haiyeop untuk permintaan promosi, review atau event berbayar.

Author Archives: Yeop Maz

Dah Terang-Terang Merokok Tu Haram.. Pegi Makruhkan

By | Oktober 10, 2018

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Merokok, satu sikap yang mementingkan diri sendiri mengakibatkan pelbagai masalah yang selalu timbul. Merokok juga boleh mendapat penyakit yang selalu kita tahu, iaitu paru-paru dan hati. Fatwa telah dikeluarkan oleh Majlis Fatwa Kebangsaan yang menyatakan merokok di kalangan orang Islam adalah HARAM. Merujuk pada link di sini, anda boleh membacanya sedikit di bawah. *****… Read More »

Lima Perkara Yang Mungkin Anda Tidak Tahu Dengan Alatan Kereta

By | Oktober 8, 2018

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Kereta yang kita selalu guna ni semestinya ada benda yang anda susah nak pikir, tapi boleh je buat sendiri. Tak percaya? Video di atas merupakan trik yang membuat anda ingin mencuba, tak payah beli barang mahal sangat, benda murah pun boleh jadi lebih hebat.

Talian Yoodo : Jelmaan Celcom Mungkin?

By | September 28, 2018

Talian Yoodo : Jelmaan Celcom Mungkin? | Tak semua orang sukakan pakej memacam. Dahlah mahal, pastu kena beli kombo, tak banyak untung untuk pengguna baru dan sedia ada. Ada juga suka main campur-campur, macam Ais Batu Campur (ABC). Nak kacang, cendol, jagung dan lain-lain. Itulah pilihan kita, dan Yoodo sentiasa ada untuk mereka yang inginkan campur aduk terus… Read More »

Mainkan Peranan Anda, Jadilah Pemilik Kenderaan Bertanggungjawab

By | September 5, 2018

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Sering kali kita mendengar berita kemalangan kenderaan di jalan raya dalam siaran televisyen atau laman web. Sering kali kita mendengar juga kemalangan itu berpunca kepada sikap pemandu kenderaan sendiri. Bukan nak membawang, semuanya dimaklumkan oleh pihak Polis sendiri dengan statistik yang sangat menakutkan kita sendiri. Yeop sendiri tidak suka mengalami kemalangan yang teruk disebabkan… Read More »

Tamatkan redONE Postpaid Terus…

By | September 1, 2018

Proses terminate nombor redONE. Ini sekadar pengalaman diri sendiri, takde dicilok dari mana-mana page FB atau blog. Projek yang yeop mulakan sejak awal bulan ni adalah mengurangkan kos belanja bulanan. Jadi, yeop mulakan dengan terminate nombor redONE yang berusia lebih setahun. Perancangan ni sejak tahun lepas, tapi yeop sengaja test drive line ni sampai puas. Sampai satu tahap… Read More »

Review Unifi Mobile : Yay atau Nay?

By | Ogos 30, 2018

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Sekarang ni semua telco buat line sendiri untuk bersaing dengan telco yang dah lama bertapak di Malaysia. Tapi kebanyakkannya menumpang dari pencawang telco lain untuk meluaskan rangkaiannya. Tapi yeop ni sukakan benda baru (dan pastinya percuma!), lagipun tak payah topap tiap-tiap minggu atau berbulan-bulan. Yeop nak buat review Unifi Mobile. Walaupun Unifi Mobile kini… Read More »