Bagaimana Cari Duit Lebih?

By | Mac 17, 2014

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Dah lama yeop tak buat tutorial ringkas tapi padat untuk semua pembaca Ceritaku Di Mana-Mana Saja. Ye dak? ^_^

Sumber dari Google Malaysia

Sumber dari Google Malaysia

Baiklah, kenapa perlu cari duit lebih?

Kita sedia tahu, harga barangan di Malaysia naik mendadak sejak kenaikan minyak petrol dan diesel. Jadi, bagi kerja biasa-biasa (maksud yeop adalah makan gaji) atau hanya duduk di rumah saja.

Apa insentif lain selain tunggu 25 haribulan beratur di mesin ATM atau tunggu duit Bantuan Rakyat 1Malaysia?

1. Ashadee

Laman affiliate yang sangat popular di Malaysia hampir 5 tahun bertapak telah berjaya membuat orang seperti kita buat duit hanya mengiklan di mana-mana laman sosial atau blog. Ia sangat mudah untuk mendaftar, percuma dan terus promosi di mana-mana saja. Antara paling popular buat masa ini adalahย Majalah digital Minda eUreka KSSR, Rahsia Emasย dan semestinya Kitab Teknik SEO Merah Jambu. Selepas kita mendapat komisyen, ia diberi pilihan antara guna cek, Paypalย atau pindahan wang ke akaun bank.

2. Klikjer.com

Laman affiliate yang kedua popular (walaupun memang jarang menggunakannya) dan semestinya ia boleh dapat duit dengan cepat hanya mengiklan di mana-mana saja, seperti Ashadee. Seperti Ashadee, ia boleh membuat pindahan selama 14 hari selepas mendapat komisyen melalui pindahan wang ke akaun bank atau Paypal. Antara yang popular buat masa ini adalah Tips Kereta, Dekorasi Bajetย dan Tips Rahsia Solat.

Setakat ini 2 laman web yang memang menjana wang melalui blog atau laman sosial.

Jika ada tambahan lagi bolehlah meninggalkan komen di bawah ini ๐Ÿ™‚

15 thoughts on “Bagaimana Cari Duit Lebih?

  1. Mohd Jeffry

    Artikel :
    Program Buat Duit Sumbangkan Sekali dan
    Menerima Kembali Sumbangan Berkali
    Ganda!.
    Satu program buat duit,terbuka untuk semua tanpa mengira peringkat
    umur,kaum,bangsa dan agama.Memberi sumbangan
    sekali sahaja &
    anda akan menerima sumbangan berkali ganda.
    1.win-win situation
    2.tiada pendaftaran
    3.tiada ketua
    4.tiada orang yang akan curi duit anda.
    5.tiada meeting
    6.tiada yuran
    7.terbuka,sesiapa sahaja boleh menyertainya tanpa mengira peringkat umur,
    kaum, bangsa dan agama. Terbaik! moh kiter laju-
    laju join,moh kiter laju-laju join:

    SENARAI NAMA PESERTA (Sumbangkan RM2 Sekali sahaja kepada setiap seorang
    Peserta 1-5 )
    Peserta 1 MOHD HELMI BIN ABU TALIB
    CIMB : 020211122267526
    (**Anjakkan nama & Nombor Akaun
    Peserta 2 ke sini)
    Peserta 2 AHMAD ZAMRI BIN ABDULLAH
    CIMB:12330009995523
    (**Anjakkan nama & Nombor Akaun
    Peserta 3 ke sini)
    Peserta 3 HAZWAN BIN JAMIL
    MAYBANK :154026496632 (**Anjakkan nama &
    Nombor Akaun Peserta 4 ke sini)
    Peserta 4 MUHAMAD ARIF AHMAD. BSN:
    0713341000099634 (**Anjakkan nama &
    Nombor Akaun Peserta 5 ke sini)
    Peserta 5 MOHD JEFFRY B. JAMIL HAJAR
    HLB : 01250672263
    (*** Tuliskan nama & Nombor Akaun anda
    disini sebagai Peserta 5 yang baru)

    Sumbanglah kepada Peserta-peserta
    tersebut nescaya anda juga akan menerima
    sumbangan seumpamanya.
    Cuma buat semua step yang diberitahu.bayangkanlah ganjarannya…
    kalau ada rezeki anda menerusi program ini.
    Lebih banyak anda sebarkan lebih tinggi
    peluang untuk orang BankIn kepada
    anda & lebih banyak duit yang akan anda
    dapat. Mudahkan?

    Cara-cara untuk
    menyertai program ini :
    1.BankIn di kaunter Bank atau Atm Deposit atau Online Transfer RM2 keatas
    setiap seorang peserta 1-5 dalam senarai diatas sekali
    sahaja,kemudian setelah BankIn :
    2.Anda ambil artikel ini, edit keluarkan
    nama Peserta 1 & anjakkan Peserta 2 ke 1, Peserta 3 ke 2,
    Peserta 4 ke 3, Peserta 5 ke 4, kemudian
    masukkan Nama Penuh & No. Akaun Anda ke ruang Peserta 5, lepas tu Save.
    3.Sebarkan artikel yang telah disave tadi
    dimana-mana sahaja fb,twitter,forum &
    sbgainya.Artikel yg anda save & mempunyai nama anda tadi anda boleh gunakan bila-bila masa,tanpa had & tanpa perlu anda BankIn lagi, hanya sebarkan & duit masuk direct ke akaun
    anda.Terbaik!

    Artikel boleh diedit mana yang berpatutan untuk tujuan sebaran dan promosi.

    Reply
  2. Edwin - Salam Media

    Salam Yeop.

    Saya terpanggil untuk menulis di laman blog Yeop. Sebenarnya, rezeki kita sudah ditulis, tetapi kita perlu berusaha untuk mendapatkannya. Bagaimana caranya? 2 perkara yang saya amalkan. Timba ilmu dan berilmu kepada orang lain. Nanti perlahan-lahan duit itu bergolek. Mula-mula RM 1, 2, 5, 100 .. ke ribuan. Tetapi jangan lupa daratan. Pastikan sedekah.

    Konsep mudah, kita usaha, kita dapat, kita kongsi. InsyaAllah diredhai.

    Reply
    1. Khairil Mazri Post author

      terima kasih kerana mengingati yeop. insya-Allah yeop belajar dari pakar. mujurlah ada sahabat yg sanggup bantu yeop. ๐Ÿ™‚

      Reply
  3. Hannyabadullah

    Apa yang kita buat perlukan kesabaran , insaallah satu hari pasti kejayaan milik kita. Teruskan usaha dan teruskan belajar dr yg lebih berpengalaman.

    Sis pun sekarang still merangkak belajar affiliate ni. Masih lagi belajar memantapkan skill penulisan untuk menarik minat orang terhadap apa yg kita promosikan..

    Reply
  4. cik lisa

    mungkin boleh cuba nanti, kalau dengan nuffnang, perlukan masa & kesabaran yang tinggi ๐Ÿ˜€

    Reply
  5. hafizmd

    Dua2 ni bagus.paling penting rekod bayaran komisennya tak pernah miss…so mmg amat2 disarankan..

    Thanks yeop berkongsi info

    Reply
    1. Khairil Mazri Post author

      yeop mampu berkongsi yang mana yeop selalu buat. komisyen kejap je masuk. insya-Allah yeop buat lebih dengan affiliate ni ๐Ÿ™‚

      Reply
  6. ieta mat sa'ad

    Ashadee terbaik. klikjer sampai la ni xprnh dpt apapun… tp nk try lagi. 8share pun ok juga. Nurmujahidah dah pernah cashout duit darinya. just share. per click 20sen. tp mmg sgt mudah n best. Tahniah ye haritu menang iphone… berbaloi2 dtg dr jauh. rezqi Allah dh tetapkan tu…

    Reply
    1. Khairil Mazri Post author

      8share tu kalau ramai nk klik bolehlah tp dengan teknik sgt berbeza.

      terima kasih akak alhamdulillah ๐Ÿ˜‰

      Reply

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *