Category Archives: cerita

Susu Fernleaf UHT Segar Dari Ladang?

By | Oktober 15, 2018

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Kebanyakannya susu yang dijual di Malaysia mempunyai rasa yang tersendiri, betullah tu. Cuma susu yang dikatakan seperti satu jenama itu berasal dari ladang rumput yang segar. Betul ke? Sebenarnya susu yang diperah dari lembu tenusu berasal dari ladang rumput yang luas tanpa mendirikan pagar. Lagipun susu yang diperah juga dari 100 peratus diimpot dari New… Read More »

Mainkan Peranan Anda, Jadilah Pemilik Kenderaan Bertanggungjawab

By | September 5, 2018

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Sering kali kita mendengar berita kemalangan kenderaan di jalan raya dalam siaran televisyen atau laman web. Sering kali kita mendengar juga kemalangan itu berpunca kepada sikap pemandu kenderaan sendiri. Bukan nak membawang, semuanya dimaklumkan oleh pihak Polis sendiri dengan statistik yang sangat menakutkan kita sendiri. Yeop sendiri tidak suka mengalami kemalangan yang teruk disebabkan… Read More »

Tamatkan redONE Postpaid Terus…

By | September 1, 2018

Proses terminate nombor redONE. Ini sekadar pengalaman diri sendiri, takde dicilok dari mana-mana page FB atau blog. Projek yang yeop mulakan sejak awal bulan ni adalah mengurangkan kos belanja bulanan. Jadi, yeop mulakan dengan terminate nombor redONE yang berusia lebih setahun. Perancangan ni sejak tahun lepas, tapi yeop sengaja test drive line ni sampai puas. Sampai satu tahap… Read More »

Review Unifi Mobile : Yay atau Nay?

By | Ogos 30, 2018

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Sekarang ni semua telco buat line sendiri untuk bersaing dengan telco yang dah lama bertapak di Malaysia. Tapi kebanyakkannya menumpang dari pencawang telco lain untuk meluaskan rangkaiannya. Tapi yeop ni sukakan benda baru (dan pastinya percuma!), lagipun tak payah topap tiap-tiap minggu atau berbulan-bulan. Yeop nak buat review Unifi Mobile. Walaupun Unifi Mobile kini… Read More »

Mood Giler Data Tanpa Had dengan U Mobile Prabayar Giler GX30

By | Julai 31, 2018

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Sepanjang yeop menggunakan data dalam telefon pintar ni, yeop belum jumpa lagi data tanpa had. Tapi bila dah jumpa memang nak beli satu. Baru-baru ini, U mobile ada keluarkan satu pakej internet di bawah prabayarnya, Unlimited Power Prepaid dengan nama Giler GX30. Apa yang istimewanya? Istimewa pada Giler GX30 adalah: Kouta tanpa had ke… Read More »

Yeop Menang Jam Pintar dari Puspakom

By | Julai 9, 2018

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Baru-baru ni yeop telah menyertai satu kempen dari Puspakom Malaysia melalui Instagramnya @puspakom_ontheroad. Kempen yang diberi nama Pertandingan Instagram Snap & Win sempena Hari Raya Aidilfitri yang dijalankan sehingga 22 Jun 2018. Yeop pula ambil peluang untuk menyertainya atas sebab ‘try and error’, kebetulan pula yeop nak check kereta Viva yang yeop selalu bawa… Read More »