Category Archives: cerita

Tamatkan redONE Postpaid Terus…

By | September 1, 2018

Proses terminate nombor redONE. Ini sekadar pengalaman diri sendiri, takde dicilok dari mana-mana page FB atau blog. Projek yang yeop mulakan sejak awal bulan ni adalah mengurangkan kos belanja bulanan. Jadi, yeop mulakan dengan terminate nombor redONE yang berusia lebih setahun. Perancangan ni sejak tahun lepas, tapi yeop sengaja test drive line ni sampai puas. Sampai satu tahap… Read More »

Review Unifi Mobile : Yay atau Nay?

By | Ogos 30, 2018

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Sekarang ni semua telco buat line sendiri untuk bersaing dengan telco yang dah lama bertapak di Malaysia. Tapi kebanyakkannya menumpang dari pencawang telco lain untuk meluaskan rangkaiannya. Tapi yeop ni sukakan benda baru (dan pastinya percuma!), lagipun tak payah topap tiap-tiap minggu atau berbulan-bulan. Yeop nak buat review Unifi Mobile. Walaupun Unifi Mobile kini… Read More »

Mood Giler Data Tanpa Had dengan U Mobile Prabayar Giler GX30

By | Julai 31, 2018

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Sepanjang yeop menggunakan data dalam telefon pintar ni, yeop belum jumpa lagi data tanpa had. Tapi bila dah jumpa memang nak beli satu. Baru-baru ini, U mobile ada keluarkan satu pakej internet di bawah prabayarnya, Unlimited Power Prepaid dengan nama Giler GX30. Apa yang istimewanya? Istimewa pada Giler GX30 adalah: Kouta tanpa had ke… Read More »

Yeop Menang Jam Pintar dari Puspakom

By | Julai 9, 2018

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Baru-baru ni yeop telah menyertai satu kempen dari Puspakom Malaysia melalui Instagramnya @puspakom_ontheroad. Kempen yang diberi nama Pertandingan Instagram Snap & Win sempena Hari Raya Aidilfitri yang dijalankan sehingga 22 Jun 2018. Yeop pula ambil peluang untuk menyertainya atas sebab ‘try and error’, kebetulan pula yeop nak check kereta Viva yang yeop selalu bawa… Read More »

Depressi : Punca dan Akibat

By | Januari 3, 2019

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Setiap orang mesti ada perasaan tekanan yang sering berlaku dalam fikirannya. Tidak terkecuali pada mereka yang tegar pada tekanan perasaan. Kalau dah teruk sangat, boleh ke dikatakan sebagai depresi. Apa itu depressi atau kemurungan? Kemurungan (gangguan kemurungan utama atau kemurungan klinikal) atau depressi (depression) adalah gangguan mood yang biasa tetapi serius. Ia menyebabkan gejala-gejala… Read More »

Beli Proton Iriz Murah-Murah Jee..

By | Jun 20, 2018

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Minat kepada Proton Iriz bermula pada hari pelancarannya tahun 2014 lepas, tapi harganya agak keras berbanding gaji bulanan. Yeop pendam buat sementara waktu sampai… Bulan April lepas. Yeop pergi Expo Auto Proton pada pertengahan bulan April lepas, kononnya nak survey harga. Tapi bila tengok, harganya agak sedikit murah berbanding harga asal. Yelah, model 2017.… Read More »