Category Archives: cinta

Apa yang Yeop Belajar dari Mr. DIY?

By | Januari 8, 2018

apa yang yeop belajar dari Mr. DIY? – ditulis di profil Facebook   setiap kali kita masuk kedai Mr. DIY, pasti kita akan terbeli sampai berbelas-belas barang. bukan anda je, yeop pun terkesan sama. hahaha kenapa Mr. DIY? mungkin juga disebabkan perkara berikut: 1. barangnya murah berbanding kedai-kedai elektrik lain. bayangkan, bilah kipas 16 inci jenama Mr. DIY… Read More »

Majlis Akad Nikah dan Bersanding Yeop Maz dan Namia Cinta

By | Oktober 15, 2017

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Rasanya dah lama tak menulis entri di blog ini, sebab yeop sibuk dengan majlis pihak perempuan. Apapun, semuanya berjalan dengan lancar. Alhamdulillah. Pertemuan Pertama Yeop dan Mia Seperti sedia tahu dari kalangan blogger, yeop bertemu dengan Mia buat kali pertama di Sepetang Bersama Blogger 2014 lepas, semasa yeop berada di Gerik Perak. Sebenarnya yeop… Read More »

Kalau Betul Dia Si Jantung Hati…

By | Julai 14, 2016

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Sebenarnya yeop menulis pun bukan untuk diri yeop, tapi untuk seseorang yang yeop pernah janji dengannya. Alkisahnya begini. Dia pernah berkongsi satu status di Facebook, tajuknya lebih kurang macam “masih wujudkah lelaki yang memilih hati dari rupa?” dan seterusnya dia menulisnya di entri ini. Dia pula berkata “walaupun dia keluar dengan rakan-rakannya yang lebih… Read More »

Sebenarnya, Inilah Perkara Yang Lelaki Idamkan Dalam Perhubungan

By | Disember 17, 2015

Bukan sukar untuk memahami si jejaka. Mereka hanya inginkan wanita yang benar-benar sesuai untuk dijadikan teman. Kenali si dia secara dekat dan ketahui apa yang mereka idamkan daripada anda. 1. Kejujuran Seorang lelaki budiman ingin pasangannya seorang yang jujur dan bijak menambat hatinya. Kejujuran ialah perkara paling penting bagi lelaki kerana mereka inginkan wanita yang boleh berkata benar… Read More »

Ada Hikmah Di Sebalik Perpisahan Ini…

By | September 15, 2014

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Tiba-tiba yeop teremosi dengan sahabat yeop yang baru yeop kenali sejak beberapa bulan lepas. Mana tidaknya, sejak yeop berpindah ke tempat baru, yeop mula berkenalan dengan dia dan kami jadi sahabat rapat. Sehingga satu ketika, yeop baru mengetahui bahawa dia sudah bertunang dan akan bernikah dengan pasangannya. Ya-ALLAH, luluh hati yeop seketika! Sampai satu… Read More »

Tanda-Tanda Pasangan Anda Curang

By | November 9, 2013

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Curang. Ia sangat berbahaya bila berpasangan, tak kiralah kapel, bertunang atau bernikah. Mungkin ada sesuatu di sebalik dia. kat bawah ini saya nak ceritakan tanda-tanda terjadinya sebegini. Tanda-Tanda Pasangan Anda Curang 1. Layanan Dingin – Dia enggan atau lambat membalas SMS dan panggilan anda atas alasan ‘sibuk’. 2. Pemarah/Mencari Salah – Kesalahan kecil diperbesar-besarkan… Read More »