#DuniaKereta cerita Info Informasi

Mainkan Peranan Anda, Jadilah Pemilik Kenderaan Bertanggungjawab

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Sering kali kita mendengar berita kemalangan kenderaan di jalan raya dalam siaran televisyen atau laman web. Sering kali kita mendengar juga kemalangan itu berpunca kepada sikap pemandu kenderaan sendiri. Bukan nak membawang, semuanya dimaklumkan oleh pihak Polis sendiri dengan statistik yang sangat menakutkan kita sendiri. Yeop sendiri tidak suka mengalami kemalangan […]

#SembangTelco cerita Info Informasi

Review Unifi Mobile : Yay atau Nay?

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Sekarang ni semua telco buat line sendiri untuk bersaing dengan telco yang dah lama bertapak di Malaysia. Tapi kebanyakkannya menumpang dari pencawang telco lain untuk meluaskan rangkaiannya. Tapi yeop ni sukakan benda baru (dan pastinya percuma!), lagipun tak payah topap tiap-tiap minggu atau berbulan-bulan. Yeop nak buat review Unifi Mobile. Walaupun […]

#SembangTelco cerita Info Informasi

Mood Giler Data Tanpa Had dengan U Mobile Prabayar Giler GX30

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Sepanjang yeop menggunakan data dalam telefon pintar ni, yeop belum jumpa lagi data tanpa had. Tapi bila dah jumpa memang nak beli satu. Baru-baru ini, U mobile ada keluarkan satu pakej internet di bawah prabayarnya, Unlimited Power Prepaid dengan nama Giler GX30. Apa yang istimewanya? Istimewa pada Giler GX30 adalah: Kouta […]

Info Informasi

Tema Hari Kebangsaan Malaysia ke-61/2018 : Sayangi Malaysiaku

Sayangi Malaysiaku dipilih sebagai tema Hari Kebangsaan bagi tahun 2018. Sambutan Hari Kebangsaan akan diadakan seperti biasa pada 31 Ogos 2018 di Putrajaya. Hari Malaysia pula akan disambut 16 September di Kota Kinabalu, Sabah. Logo Sayangi Malaysiaku Berikut merupakan logo rasmi yang akan digunakan pada sambutan Hari Kemerdekaan Negara tahun ini. Logo ini dicipta oleh […]

cerita dilema Info Informasi kecewa Kesihatan

Depressi : Punca dan Akibat

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Setiap orang mesti ada perasaan tekanan yang sering berlaku dalam fikirannya. Tidak terkecuali pada mereka yang tegar pada tekanan perasaan. Kalau dah teruk sangat, boleh ke dikatakan sebagai depresi. Apa itu depressi atau kemurungan? Kemurungan (gangguan kemurungan utama atau kemurungan klinikal) atau depressi (depression) adalah gangguan mood yang biasa tetapi serius. […]

Iklan Info Informasi Pengumuman

Menangi RM10,000 dengan Jus Hidayah Gold

Setelah sebulan berpuasa, kini kita menyambut hari yang meraikan kemenangan umat Islam seluruh dunia, terutama Rakyat Malaysia beragama Islam. Pelbagai juadah yang tuan rumah dihidangkan, antaranya adalah ketupat, lemang, rendang ayam dan daging dan kuih raya semestinya. Tidak lupa juga pada mereka yang mempunyai penyakit biasa dan kronik yang semestinya memudaratkan kesihatan diri dan keluarga. […]

cerita Info Informasi Tips Tutorial

Mudahnya Bayar Zakat Fitrah Online di Selangor

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Biasanya kita membayar zakat fitrah melalui amil yang ditauliahkan oleh Lembaga Zakat Negeri-negeri. Adakalanya nak mencari peluang untuk berjumpa dengan amil pun mengambil masa yang agak lama. Biasalah, balik kerja terus jumpa Bazar (Pasar) Ramadhan atau dipanggil oleh netizen PaRam. Pun bolehlah. Keterangan mengenai Zakat Fitrah, boleh klik di sini. Okey, […]

Berita Info Informasi Nak Tau? Pengumuman Preview promosi

DairyGo Teh Tarik Sedap Diminum Senang Dibawa

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Baru-baru ini di IDCC Shah Alam, satu produk Bumiputera telah dilancarkan di bawah DairyGo. Produk itu adalah DairyGo Teh Tarik. Apa, teh tarik? Macam kedai mamak ke? Haah, mereka melancarkan minuman teh tarik dalam paket mudah dibawa. Ala, macam paket Ribena tu. Haa, ia bukan saja mudah dibawa ke mana saja, […]

cerita Ilham Info Informasi Luahan Hati Respek Sejarah

Tun Dr. Mahathir Perdana Menteri Malaysia Ke Tujuh

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Setelah Pilihan Raya Umum ke Empat Belas (14) berlaku pada 9 Mei 2018 lalu, Pakatan Harapan yang diketuai oleh Tun Dr. Mahathir Mohamad menang majoriti hampir 7 negeri dari 14 negeri di Malaysia, menjadikan mereka berkuasa di tanah berbilang bangsa ini. Bila kita mendengar pasal Tun Dr. Mahathir, kita teringat balik […]