Category Archives: Kejutan

Kad Kahwin Paling Kreatif

By | Oktober 18, 2015

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Pagi-pagi nak cari kad kahwin untuk design semula, tapi terjumpa pula gambar kad paling kreatif yang orang takkan jumpa. Apapun jom menjamah mata ya 🙂 Betapa kreatifnya designer tu.. huhu apapun saya nak buat sendiri, pastu hantar kat pencetakan.

Gempar Durian Kembar Dua

By | Jun 24, 2013

PESARA tentera, Ramby Adam, 65, menunjukkan dua biji durian jenis D24 yang ditanamnya 18 tahun lalu ditemui berkongsi satu tangkai di Kampung Sungai Petai, Rembia, Alor Gajah. FOTO: Arifin Salleh. sumber: Facebook Harian Metro

Harap2 Tiada Masalah…

By | Ogos 10, 2012

Bismillah… Sempena Hari Lahirku ke-22, aku harap sangat2 tiada masalah, walaupun masih sambut bulan puasa. Tiada hadiah, tiada ucapan, tiada segala-galanya. Entahlah, macam tahun2 lalu gak. 24 jam je mulai 12.00 tgh malam ini. Harap-harap cari sesuatu yang sukar dialami semua orang, dan menjadi orang tabah dalam hidup. Selamat Ulang Tahun Kelahiran ke-22 Mazri Khairil Mazri.

Bunga Mekar Kembang Saat Azan Bergema

By | April 5, 2012

Allah S.W.T telah mencipta setiap kejadian itu penuh dengan kuasaNya dan rahsia yang tidak mampu dirungkaikan keajaiban Yang Maha Esa oleh manusia biasa seperti kita. Seperti mana dalam firman yang tercatit dalam surah Al-Baqarah, setiap pelusuk di atas langit dan bumi itu, Allah S.W. telah memberikan setiap kenikmatan hidup pada segala hidupan. “Sesungguhnya dalam penciptaan langit dan bumi,… Read More »

KEAJAIBAN MATEMATIKA

By | Mac 4, 2012

KEAJAIBAN MATEMATIKA 1 x 8 + 1 = 912 x 8 + 2 = 98123 x 8 + 3 = 9871234 x 8 + 4 = 987612345 x 8 + 5 = 98765123456 x 8 + 6 = 9876541234567 x 8 + 7 = 987654312345678 x 8 + 8 = 98765432123456789 x 8 + 9 = 987654321 1… Read More »

6 trik website Google yg korang tak tau

By | Mac 11, 2015

6 Trik di Website Google Yang Agak Lucu Nak tengok website google menari tak?Website google pun boleh jadi bola jampi. Macam-macam..Tak kan google nak jadi ahli sihir gak kot. Hehe. Semua ni ada trik. Nak buat macam mana? Sat nak ajaq.. 1. Google Sphere Buka website google > taipkan Google Sphere > Tekan I’m feeling lucky. Website google jadi macam mana? 2.… Read More »