Category Archives: Kucing

Selamat Tinggal #BudakRen

By | April 4, 2018

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Yeop pernah menjaga beberapa ekor kucing sejak yeop dok sorang-sorang. Tapi yeop pernah menjaga seekor kucing jantan remaja sampai dia mati. Namanya #BudakRen. Yeop mula menjaga dia sejak arwah mak meninggal tahun lepas, dan abah yeop pindah rumah. Sejak dari itu, #BudakRen yang jaga yeop dari bujang sampai kahwin.. Kenapa nama #BudakRen? Sebenarnya nama… Read More »

Kucing Penghilang Stress Pekerja Jepun

By | Mei 25, 2017

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Haiwan yang paling manusia suka, kucing memang dikatakan sebagai penghilang stress. Dengan muka comel tak terkata, anda sendiri rasa nak ada kucing seekor di rumah atau di pejabat. Di Jepun, sebuah syarikat Ferray di Tokyo membantu pekerjanya dengan menempatkan beberapa ekor kucing yang comel di pejabatnya. Ia dikutip dari tempat buangannya, dan dijaga oleh… Read More »

Apabila Kucing Berangan Nak Jadi Manusia…

By | Disember 3, 2015

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Jom tengok apa yang kita boleh buat dengan kucing dan gaya macam manusia. Hihihi

4 Jenis Tukang Gambar Versi Kucing

By | November 2, 2015

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Dah sampai satu tahap yeop main gambar je. Hahaha Layan jelah…

Gambar Aksi Kucing Pada Tepat Waktunya

By | Oktober 12, 2015

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Dah bermalas-malasan nak tulis panjang-panjang, yeop nak bagi gambar kucing yang menarik dan best untuk dilayan.