Category Archives: Nak Tau?

Bagaimana Tempah Bilik Hotel dengan Cepat dan Mudah?

By | Mei 22, 2017

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Pernah tak anda buat tempahan hotel ataupun menempah tiket flight melalui online? Bagi anda yang dah biasa tu, memanglah takde sebarang masalah dengan benda-benda macam ni, just set up plan bila, memang laju terus buat tempahan tanpa teragak-agak. Tetapi, lain pula ceritanya bagi anda yang kali pertama nak berjinak-jinak dengan tempahan menggunakan online ni, mesti anda mengharapkan agar tak… Read More »

Senarai Akaun Google Plus Blogger Malaysia

By | April 9, 2017

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Terima kasih kerana singgah di blog yeopmaz.com. Yeop sebenarnya dah lama tak mengemaskini entri ini, hampir seminggu jugaklah. Senarai Akaun Google Plus Blogger Malaysia Anda yang menggunakan akaun Google (terutama Gmail dan Blogger.com) pasti tahu mengenai akaun sosial Google Plus (Google+) Apa itu Google Plus? Merujuk Wikipedia Bahasa Melayu, Google Plus (Google+) merupakan laman sesawang… Read More »

Aplikasi Semak Harga Petrol di Apple App Store dan Google Play Store

By | April 6, 2017

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Anda pasti terdengar dengan perubahan harga di atas pam minyak Petrol RON95, RON97, RON100 dan Diesel mengikut mingguan, berbanding mengikut bulanan mulai 30 Mac ini. Aplikasi Semak Harga Petrol di Apple App Store dan Google Play Store Yeop telah mengenal-pasti beberapa aplikasi yang boleh menyemak harga minyak petrol dan diesel tanpa singgah ke mana-mana… Read More »

Tiga Tips Simpan RM10,000 (atau lebih) Dalam 12 Bulan

By | Mac 20, 2017

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Sudah lama yeop tak menulis entri. Kebiasaannya yeop menulis bila waktu lapang (kadang-kadang waktu sibuk pun tulis jugak), kadang-kadang jugak mendapat kerja review dari mereka yang mempercayai penulisan yeop. Bolehlah… Sekarang ni, kita sedang mengalami zaman matawang negara Malaysia yang sangat tidak stabil. Harga barangan makin mahal, kuasa pembeli semakin berkurangan kerana mementingkan barangan… Read More »

Tip Keselamatan Perbankan Internet

By | November 11, 2016

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Setiap hari, kita sering membeli barangan keperluan seperti pakaian, gajet, aksesori kereta atau lain-lain di Internet. Tidak kiralah anda membeli di Lazada, Zalora, atau mana-mana laman web yang menawarkan harga yang murah berbanding membeli di pusat membeli-belah atau pasaraya besar. Sejak akhir-akhir ini, beberapa laman web palsu dibina untuk mempengaruhi pengguna untuk melog-masuk melalui… Read More »

Jadikan Telefon Pintar Anda sebagai Tetikus Tanpa Wayar

By | Disember 16, 2015

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Tahukah anda bahawa anda tidak perlu membeli tetikus tanpa wayar (wireless mouse) yang menelan hampir beratus-ratus ringgit? Tahukah anda bahawa anda hanya menginstallasikan aplikasi Remote Mouse di Android, iOS, Windows & Mac OS? Sebenarnya yeop dah perhati dengan aplikasi Remote Mouse, tapi itulah. Kena bayar pulak. Apapun, yeop nak ajak anda menggunakan aplikasi ini.… Read More »