Category Archives: Nak Tau?

Berselfie Sehebat Selebriti? Ikuti 10 Tip Mudah Ini!

By | November 6, 2015

Andai selebriti post gambar selfie kat Instagram, mesti nampak elok kan? Adakah sebab mereka popular maka apa sahaja yang mereka post sentiasa menjadi? Sebenarnya, popular (dan cantik) bukanlah faktor yang memberi pengaruh kepada gambar selfie yang baik. Come on, tak perlu jadi selebriti pun, kita juga boleh lakukannya. Apa yang anda perlukan ialah sedikit pengetahuan mengenai teknik berselfie dengan… Read More »

Bagaimana Selesaikan Kebocoran Data iPhone

By | Disember 18, 2016

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Jika anda pengguna iPhone tidak kisahlah 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6 Plus, 6S atau 6S Plus akan mengalami kecurian data kouta internet. Betul, yeop pernah mengalami masalah begini. Walaupun kita dah tutup data dan off iPhone kita masih menarik kouta data kita. Kadang-kadang kecurian data sehingga 20MegaByte (MB) setiap malam. Ia… Read More »

Fakta Menarik Anda Tak Tau Pasal Haiwan

By | September 12, 2015

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Yeop terjumpa satu pos mengenai sifat dan kelebihan haiwan-haiwan berbanding kita. Nak tau? Jom baca. Baca ini dulu: Banyak-banyak Ayam, Ayam apa takde tempat tinggal? Kucing: Adakah anda tahu bahawa seekor kucing mempunyai lebih tulang dalam badannya daripada seorang manusia? Manusia mempunyai 206 tulang dan kucing mempunyai 230 tulang. Kucing mendengar dan melihat dengan lebih baik… Read More »

Apa Kandungan Kapsul Masa Sebenarnya?

By | Mei 14, 2018

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Sedang yeop membaca maklumat dalam Google, yeop terbaca berita mengenai kapsul masa yang ditanam di The Mall (kini dikenali sebagai Sunway Putra Mall) di Kuala Lumpur di laman berita Astro Awani. Pencarian di situ tidak terhenti, yeop terus mencari di Enjin Google dengan ayat “kapsul masa Mahathir” dan terpampang informasi yang yeop masih tidak… Read More »

6 Fakta Pelik Kandungan Makanan Kegemaran Anda

By | Jun 28, 2016

Ketahui beberapa info pelik tetapi benar mengenai sesetengah makanan biasa, yang mungkin anda tidak tahu. – Foto AFP RELAX Lazimnya ramai yang gemar membaca pelbagai fakta mengenai makanan yang ideal untuk dinikmati ketika berada dalam mood diet. Apa salahnya membaca beberapa info pelik tapi benar mengenai sesetengah makanan biasa  terutamanya manisan kegemaran anda yang mungkin anda tidak tahu.… Read More »

15 Barang Yang Perlu Buang Walau Sayang

By | Ogos 16, 2015

Dari Facebook Vanilla Kismis. Anda simpan sebab sayang nak buang kan tapi buat apa kalau dah tak guna terutama sekali kalau dah rosak. Kalau simpan pun buat penuh rumah dan bersepah sana sini. Jadi sambil kemas rumah esok tengok sekali barang-barang ni. 1. Surat, bil dan kad ucapan lama –yang ada sentimental value bole simpan, yang lain sila… Read More »