Category Archives: Nak Tau?

Fakta Menarik Anda Tak Tau Pasal Haiwan

By | September 12, 2015

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Yeop terjumpa satu pos mengenai sifat dan kelebihan haiwan-haiwan berbanding kita. Nak tau? Jom baca. Baca ini dulu: Banyak-banyak Ayam, Ayam apa takde tempat tinggal? Kucing: Adakah anda tahu bahawa seekor kucing mempunyai lebih tulang dalam badannya daripada seorang manusia? Manusia mempunyai 206 tulang dan kucing mempunyai 230 tulang. Kucing mendengar dan melihat dengan lebih baik… Read More »

Apa Kandungan Kapsul Masa Sebenarnya?

By | Mei 14, 2018

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Sedang yeop membaca maklumat dalam Google, yeop terbaca berita mengenai kapsul masa yang ditanam di The Mall (kini dikenali sebagai Sunway Putra Mall) di Kuala Lumpur di laman berita Astro Awani. Pencarian di situ tidak terhenti, yeop terus mencari di Enjin Google dengan ayat “kapsul masa Mahathir” dan terpampang informasi yang yeop masih tidak… Read More »

6 Fakta Pelik Kandungan Makanan Kegemaran Anda

By | Jun 28, 2016

Ketahui beberapa info pelik tetapi benar mengenai sesetengah makanan biasa, yang mungkin anda tidak tahu. – Foto AFP RELAX Lazimnya ramai yang gemar membaca pelbagai fakta mengenai makanan yang ideal untuk dinikmati ketika berada dalam mood diet. Apa salahnya membaca beberapa info pelik tapi benar mengenai sesetengah makanan biasa  terutamanya manisan kegemaran anda yang mungkin anda tidak tahu.… Read More »

15 Barang Yang Perlu Buang Walau Sayang

By | Ogos 16, 2015

Dari Facebook Vanilla Kismis. Anda simpan sebab sayang nak buang kan tapi buat apa kalau dah tak guna terutama sekali kalau dah rosak. Kalau simpan pun buat penuh rumah dan bersepah sana sini. Jadi sambil kemas rumah esok tengok sekali barang-barang ni. 1. Surat, bil dan kad ucapan lama –yang ada sentimental value bole simpan, yang lain sila… Read More »

Fakta-Fakta Menarik Mengenai Dunia

By | Jun 28, 2016

Apakah rahsia di sebalik ‘dunia’ ini..? Ada yg mengatakan dunia ini penting… Ya! Memang dunia ini penting, sepertimana pentingnya jamban dalam rumah..semua rumah ada jamban…tapi jamban hanya perlu bila diperlukan…harap korang boleh pikir sendiri…tapi jangan pulak pikir dalam jamban! ha! Ada yg mengatakan dunia ni macam air yg mana kita belayar menuju ke pulau akhirat..amboi cantiknya bahasa…apa2pun korang… Read More »

Gamat Ala Arnab Kecil

By | Julai 21, 2015

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Tahukah anda bahawa haiwan lautan seperti gamat pada mulanya hanya seperti arnab kecil? Ia telah ditemukan di satu tempat di Jepun, menyatakan bahawa satu lintah bulan laut kelihatan seperti seekor arnab kecil yang gebu. Ia membuat haiwan yang terkenal di Internet secara keseluruhannya. ??????? ?????????????????????????? ???? pic.twitter.com/XrOPvTt4et — ???? (@raumidori115) 13 Julai 2015 Pengguna… Read More »