Category Archives: Nak Tau?

Tanda-tanda Hati Kita Kotor

By | Oktober 2, 2012

selalulah memperingati diri sendiri ok?

Cara Mengetahui Maksud Tersirat Di Sebalik Ekor Kucing

By | Julai 19, 2012

Mungkin ramai di antara anda yang gemar memelihara kucing di rumah dan sering kali melihat kucing anda berkelakuan pelik tapi tidak tahu apa maksudnya dan apa mahunya bukan?haa, kat sini ada sedikit sebanyak cara admin nak kongsi untuk memahami maksud tersirat di sebalik ekornya..check it out~ P/s: Lepas ni kalau kucing anda buat ekor pelik2, paham2 sendirilah..ekekke :p

Kenapa Orang Melayu Makan Dengan Tangan?

By | Mac 12, 2012

Sumber dari Google Setiap bangsa di dunia ini punya budaya tersendiri. Oleh sebab makan itu satu perkara yang wajib dalam hidup, cara makan juga merupakan satu budaya. Masing-masing bangsa ada budaya mereka tersendiri bagaimana mereka makan. Misalnya orang Cina menggunakan kayu (chopstick)dan orang Barat pula menggunakan sudu dan garfu. Tentu ada sebab yang rasional kenapa mereka amalkan cara itu.… Read More »

Apa Yang Anda Tak Tahu Tentang Seorang Ayah

By | Mac 5, 2012

APA YANG ANDA TAK TAHU TENTANG SEORANG AYAH Mungkin ibu lebih kerap menelefon utk menanyakan keadaan kita setiap hari..Tapi tahukah kita, sebenarnya ayahlah yang mengingatkan ibu untuk menelefon kita? Semasa kecil, ibu lah yg lebih sering mendukung kita..Tapi tahukah kita bahawa sebaik saja ayah pulang bekerja dengan wajah yang letih ayahlah selalu menanyakan apa yg kita lakukan seharian… Read More »

Ciri-ciri wanita diminati oleh lelaki…

By | Februari 12, 2012

1. Jadi pendengar setiaLelaki suka wanita menjadi pendengar setia dan tidak suka kaum hawa yang suka membangkang. 2. Tarikan derapan kasutBunyi derapan kasut ketika berjalan juga mampu menarik perhatian lelaki. 3. Jangan bersolek tebalLelaki tidak suka jika anda memakai alat solek terlalu tebal. 4. Ingat hari pentingnyaMengetahui bila hari lahirnya antara resipi penting yang perlu diketahui. Berbuatlah sesuatu… Read More »

Kelebihan Nuzul Al-Quran

By | Mac 11, 2015

Mesti korang dah tau hari ini adalah Nuzul Al-Quran. Ini saya petik dari blog sahabat, tentang kebaikan Nuzul Al-Quran. Kelebihan Nuzul Al-Quran pada setiap 17 Ramadan Peristiwa Nuzul al-Quran dicatatkan berlaku pada malam Jumaat, 17 Ramadan, tahun ke-41 keputeraan Nabi Muhammad s.a.w.. Bagaimanapun, wujud kekhilafan bila tarikh sebenar Nuzul al-Quran atau penurunan al-Quran yang telah dibincangkan secara ilmiah. Pensyarah… Read More »