Category Archives: Nak Tau?

12 Cara Buat Kapal Terbang Kertas Yang Menarik

By | Oktober 18, 2015

Sebenarnya dah lama tak buat kapal terbang kertas, ermmm hampir 10 tahun. masa tu budak kecik lagi. skang nie kena refresh balik. ada satu sumber blog ceritakan cara-cara buat bukan satu, tapi 12 cara yang begitu menarik. nak tau? Kredit kpd Conteng2kreatif blog

Subhanallah! Ombak Besar Tiba-Tiba Membeku Di Antartika

By | November 2, 2012

Subhanallah! Ombak Besar Tiba-Tiba Membeku Di Antartika Masih ingat lagi dengan kejadian di Pakistan yang mana air lautnya menjadi membeku di sana? Kali ini ia berlaku pula di antartika. Namun bukan air lautnya sahaja yang membeku, malah ombaknya pula membeku keras. Inilah fenomena menakjubkan ia kelihatan unik dan menakutkan apabila ombak yang tinggi tiba-tiba membeku di sebabkancuaca yang… Read More »

Tanda-tanda Hati Kita Kotor

By | Oktober 2, 2012

selalulah memperingati diri sendiri ok?

Cara Mengetahui Maksud Tersirat Di Sebalik Ekor Kucing

By | Julai 19, 2012

Mungkin ramai di antara anda yang gemar memelihara kucing di rumah dan sering kali melihat kucing anda berkelakuan pelik tapi tidak tahu apa maksudnya dan apa mahunya bukan?haa, kat sini ada sedikit sebanyak cara admin nak kongsi untuk memahami maksud tersirat di sebalik ekornya..check it out~ P/s: Lepas ni kalau kucing anda buat ekor pelik2, paham2 sendirilah..ekekke :p

Kenapa Orang Melayu Makan Dengan Tangan?

By | Mac 12, 2012

Sumber dari Google Setiap bangsa di dunia ini punya budaya tersendiri. Oleh sebab makan itu satu perkara yang wajib dalam hidup, cara makan juga merupakan satu budaya. Masing-masing bangsa ada budaya mereka tersendiri bagaimana mereka makan. Misalnya orang Cina menggunakan kayu (chopstick)dan orang Barat pula menggunakan sudu dan garfu. Tentu ada sebab yang rasional kenapa mereka amalkan cara itu.… Read More »

Apa Yang Anda Tak Tahu Tentang Seorang Ayah

By | Mac 5, 2012

APA YANG ANDA TAK TAHU TENTANG SEORANG AYAH Mungkin ibu lebih kerap menelefon utk menanyakan keadaan kita setiap hari..Tapi tahukah kita, sebenarnya ayahlah yang mengingatkan ibu untuk menelefon kita? Semasa kecil, ibu lah yg lebih sering mendukung kita..Tapi tahukah kita bahawa sebaik saja ayah pulang bekerja dengan wajah yang letih ayahlah selalu menanyakan apa yg kita lakukan seharian… Read More »