Category Archives: Preview

Kenali Blogger MohdZarin.com

By | Oktober 20, 2015

Assalamualaikum dan selamat selamat sejahtera. Rasanya dah lama yeop tak review blog rakan blogger lain. Tapi takpe, yeop cuba menulis yang terbaik untuk entri kali ini. Hehehehe Hari ini yeop nak review satu blog yang agak yeop kenal tapi tak mesra (paham ke tak?) tapi yeop kata okey je… Yeop nak menulis mengenai blogger MohdZarin.com Mesti ramai yang… Read More »

Projek eQurban.com Bantu Umat Islam Seluruh Dunia

By | Jun 10, 2015

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Ibadah qurban adalah wajib kepada umat Islam seluruh dunia menandakan kita bersyukur kepada Allah dengan rezeki yang melimpah ruah dan rahmat yang tidak terkira. Hal ini kerana setelah Allah memberikan rezeki melimpah ruah kepada umat manusia seperti hujan, rumput yang segar, binatang yang sihat dan kuat membuat umat manusia ini sendiri memberikan rezeki ini… Read More »

Recommend Review: Mudahnya Beli Rumah

By | Januari 1, 2015

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Akhirnya dah habis satu buku mengenai Mudahnya Beli Rumah tulisan Azizul Azli Ahmad yang kacak. Sebenarnya buku ini sangat sesuai untuk pembaca yang ingin membeli rumah pertama seperti yeop. Kenapa? Biodata Azizul Azli Ahmad Beliau merupakan Pensyarah Kanan di Jabatan Seni Bina Dalaman, Fakulti Seni Bina Perancangan dan Ukur. Selain mengajar dalam bidang Seni… Read More »

Harap Idea Sekelip Mata

By | September 5, 2014

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Alhamdulillah yeop dah melepaskan diri dari tekanan perasaan yang melanda sejak beberapa hari lalu. Sekarang enjin dalam otak tengah panas, apalagi marilah menaip. Hehe Sebenarnya yeop sedang menulis mengenai sesuatu yang menaikkan geram kepada yeop, tapi baik yeop lupakan sementara menunggu enjin tengah panas. Hari ini muka yeop masuk akhbar Harian Metro satu muka… Read More »

Review: Blog Denaihati

By | Julai 8, 2013

Assalamualaikum dan salam sejahtera.   ‘Hidupkan Untuk Memberi’. Ini yang saya sering dalam ingatan sejak mula menjejak kaki di blog Denaihati milik Denaihati Ilhamku. Seingat saya pada 2 tahun lepas semasa saya menggunakan blogspot lagi dan menggunakan widget Projek Waktu Solat dalam beberapa bulan saja. Dan sejak itu, saya mula memikirkan, “alangkah bagusnya bila blog aku jadi seperti… Read More »

Review: Majalah Dunia Kamera – Menarik Juga

By | September 30, 2012

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Semalam kebetulan pergi Tesco Taiping, amek angin di sana. Asyik dok hulu je, boring kan? Masa nak beli buku Majalah PC Oktober 2012, kebetulan nampak majalah yang mengajar tentang fokus mengambil gambar, iaitu Majalah Dunia Kamera September 2012. Maaplah gambar kabur -.-‘ Buku tu lebih murah dari buku berbahasa inggeris, iaitu RM7. Buku nie… Read More »