Category Archives: Preview

Harap Idea Sekelip Mata

By | September 5, 2014

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Alhamdulillah yeop dah melepaskan diri dari tekanan perasaan yang melanda sejak beberapa hari lalu. Sekarang enjin dalam otak tengah panas, apalagi marilah menaip. Hehe Sebenarnya yeop sedang menulis mengenai sesuatu yang menaikkan geram kepada yeop, tapi baik yeop lupakan sementara menunggu enjin tengah panas. Hari ini muka yeop masuk akhbar Harian Metro satu muka… Read More »

Review: Blog Denaihati

By | Julai 8, 2013

Assalamualaikum dan salam sejahtera.   ‘Hidupkan Untuk Memberi’. Ini yang saya sering dalam ingatan sejak mula menjejak kaki di blog Denaihati milik Denaihati Ilhamku. Seingat saya pada 2 tahun lepas semasa saya menggunakan blogspot lagi dan menggunakan widget Projek Waktu Solat dalam beberapa bulan saja. Dan sejak itu, saya mula memikirkan, “alangkah bagusnya bila blog aku jadi seperti… Read More »

Review: Majalah Dunia Kamera – Menarik Juga

By | September 30, 2012

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Semalam kebetulan pergi Tesco Taiping, amek angin di sana. Asyik dok hulu je, boring kan? Masa nak beli buku Majalah PC Oktober 2012, kebetulan nampak majalah yang mengajar tentang fokus mengambil gambar, iaitu Majalah Dunia Kamera September 2012. Maaplah gambar kabur -.-‘ Buku tu lebih murah dari buku berbahasa inggeris, iaitu RM7. Buku nie… Read More »