Category Archives: Rahsia

Berselfie Sehebat Selebriti? Ikuti 10 Tip Mudah Ini!

By | November 6, 2015

Andai selebriti post gambar selfie kat Instagram, mesti nampak elok kan? Adakah sebab mereka popular maka apa sahaja yang mereka post sentiasa menjadi? Sebenarnya, popular (dan cantik) bukanlah faktor yang memberi pengaruh kepada gambar selfie yang baik. Come on, tak perlu jadi selebriti pun, kita juga boleh lakukannya. Apa yang anda perlukan ialah sedikit pengetahuan mengenai teknik berselfie dengan… Read More »

Nasihat Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary buat Usahawan dan Bakal Usahawan

By | Jun 14, 2015

Siapalah tak kenal tuan badan ini kan, Orang Melayu pertama di Malaysia berjaya mengekalkan kewangannya dari Majalah Forbes dihimpit bangsa-bangsa lain di sini. Biodata beliau boleh dibaca di Wikipedia Bahasa Melayu. Di bawah adalah tips dan nasihat dari beliau dipetik dari Facebook Muhammad Afiq Ikhwan 50 Nasihat Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary. Khas Buat Para Usahawan & Bakal… Read More »

Idea Kreatif Ini Bakal Mengujakan Perasaan Anda dan Ingin Mencubanya

By | Oktober 18, 2015

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Rasanya hampir dua minggu blog yeop bersawang tanpa entri terkini, hanya kerana baru-baru ini yeop menukar pengatas blog dengan tulisan baru dan font baru. Jadi, rasanya yeop memang sengaja melakukan begitu, takkan asyik benda sama bukan? Sebelum anda membaca, apakata anda cuba klik di sini atau di sini atau di sini. Yeop ucapkan terima kasih. Baiklah,… Read More »

Daun Betik Penawar Sampingan Demam Denggi

By | Februari 23, 2015

Sumber dari Facebook Jabatan Pertanian Malaysia Tahukah anda jus daun betik dikatakan mujarab sebagai penawar denggi. Institut Penyelidikan Perubatan (IMR) telah menbuat kajian klinikal dan telah membuktikan bahawa jus daun betik boleh digunakan sebagai rawatan sampingan bagi pesakit demam denggi terutamanya bagi meningkatkan kandungan platelet. Memandangkan peningkatan kes demam denggi kebelakangan ini terus meningkat dan membimbangkan, cara rawatan… Read More »

Ada Apa Dengan MLM?

By | Januari 14, 2014

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Dah lama sangat tak menulis mengenai cerita ini. Ia berlaku apabila seorang sahabat lama menghantar whatsapp (whatsapp saya adalah +60123462681) pasal gambar ke genting sebelum tu. Bila tengok muka dia, aku teringat masa aku desak dia masuk marketing tu dulu. Entah, kenapa aku asyik ingat benda tu je. Itupun dah lama aku pendamkan semuanya,… Read More »

Doa Pelaris Perniagaan

By | Disember 1, 2013

Sumber dari ENSAIKLOPEDIA PETUA MELAYU LAMA Waktu : Selepas Asar 1. Membaca Surah Yassin (2 kali) 2. Membaca Surah Al-Waqiah (1 kali) Selepas Maghrib 1. Membaca Surah Yassin (1 kali) 2. Membaca Surah Al-Waqiah (2 kali) Kaedah Amalan – Hendaklah mengikuti turutan amalan di atas setiap hari dan berdoalah untuk melariskan jualan ataupun apa-apa jua perniagaan yang anda usahakan.… Read More »