Yeop suka sembang pasal telco. Semua benda yeop tahu. Kenapa? Yeop hanya penegar telco Malaysia.

#SembangTelco cerita

Tamatkan redONE Postpaid Terus…

Proses terminate nombor redONE. Ini sekadar pengalaman diri sendiri, takde dicilok dari mana-mana page FB atau blog. Projek yang yeop mulakan sejak awal bulan ni adalah mengurangkan kos belanja bulanan. Jadi, yeop mulakan dengan terminate nombor redONE yang berusia lebih setahun. Perancangan ni sejak tahun lepas, tapi yeop sengaja test drive line ni sampai puas. […]

#SembangTelco cerita Info Informasi

Review Unifi Mobile : Yay atau Nay?

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Sekarang ni semua telco buat line sendiri untuk bersaing dengan telco yang dah lama bertapak di Malaysia. Tapi kebanyakkannya menumpang dari pencawang telco lain untuk meluaskan rangkaiannya. Tapi yeop ni sukakan benda baru (dan pastinya percuma!), lagipun tak payah topap tiap-tiap minggu atau berbulan-bulan. Yeop nak buat review Unifi Mobile. Walaupun […]

#SembangTelco cerita Info Informasi

Mood Giler Data Tanpa Had dengan U Mobile Prabayar Giler GX30

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Sepanjang yeop menggunakan data dalam telefon pintar ni, yeop belum jumpa lagi data tanpa had. Tapi bila dah jumpa memang nak beli satu. Baru-baru ini, U mobile ada keluarkan satu pakej internet di bawah prabayarnya, Unlimited Power Prepaid dengan nama Giler GX30. Apa yang istimewanya? Istimewa pada Giler GX30 adalah: Kouta […]

#SembangTelco cerita Info

Review Simkad Ookyo

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Yeop baru tahu ada satu syarikat baru di bawah Maxis 4G, namanya Ookyo. Ookyo telah dilancarkan pada bulan September 2017 dengan menyediakan dua pelan yang menarik, iaitu Pek Sosial (Social Pack) dan Pek Hiburan (Entertainment Pack). Fokus kepada ookyo adalah simkadnya 100 peratus digital (sebab takde dijual di kedai) dan menggunakan […]

#SembangTelco cerita Info Informasi

5 Telco Prabayar yang Tawarkan Kouta untuk Kaki Streaming

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Yeop suka melayari YouTube, JOOX dan Spotify semata-mata nak mendengar dan menonton di atas talian. Biasanya, yeop menonton dan mendengar pun pada waktu siang sahaja. Malam yeop dengar radio dari pemancar radio biasa. Dekat ofis yeop memang tiada radio dan pemain MP3, sebab itu bila bosan-bosan yeop dengar dan tonton di […]

#SembangTelco cerita Info Nak Tau? Tutorial

Bagaimana Selesaikan Kebocoran Data iPhone

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Jika anda pengguna iPhone tidak kisahlah 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6 Plus, 6S atau 6S Plus akan mengalami kecurian data kouta internet. Betul, yeop pernah mengalami masalah begini. Walaupun kita dah tutup data dan off iPhone kita masih menarik kouta data kita. Kadang-kadang kecurian data sehingga 20MegaByte (MB) […]