Category Archives: #SembangTelco

Yeop suka sembang pasal telco. Semua benda yeop tahu. Kenapa? Yeop hanya penegar telco Malaysia.

Talian Yoodo : Jelmaan Celcom Mungkin?

By | September 28, 2018

Talian Yoodo : Jelmaan Celcom Mungkin? | Tak semua orang sukakan pakej memacam. Dahlah mahal, pastu kena beli kombo, tak banyak untung untuk pengguna baru dan sedia ada. Ada juga suka main campur-campur, macam Ais Batu Campur (ABC). Nak kacang, cendol, jagung dan lain-lain. Itulah pilihan kita, dan Yoodo sentiasa ada untuk mereka yang inginkan campur aduk terus… Read More »

Tamatkan redONE Postpaid Terus…

By | September 1, 2018

Proses terminate nombor redONE. Ini sekadar pengalaman diri sendiri, takde dicilok dari mana-mana page FB atau blog. Projek yang yeop mulakan sejak awal bulan ni adalah mengurangkan kos belanja bulanan. Jadi, yeop mulakan dengan terminate nombor redONE yang berusia lebih setahun. Perancangan ni sejak tahun lepas, tapi yeop sengaja test drive line ni sampai puas. Sampai satu tahap… Read More »

Review Unifi Mobile : Yay atau Nay?

By | Ogos 30, 2018

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Sekarang ni semua telco buat line sendiri untuk bersaing dengan telco yang dah lama bertapak di Malaysia. Tapi kebanyakkannya menumpang dari pencawang telco lain untuk meluaskan rangkaiannya. Tapi yeop ni sukakan benda baru (dan pastinya percuma!), lagipun tak payah topap tiap-tiap minggu atau berbulan-bulan. Yeop nak buat review Unifi Mobile. Walaupun Unifi Mobile kini… Read More »

Mood Giler Data Tanpa Had dengan U Mobile Prabayar Giler GX30

By | Julai 31, 2018

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Sepanjang yeop menggunakan data dalam telefon pintar ni, yeop belum jumpa lagi data tanpa had. Tapi bila dah jumpa memang nak beli satu. Baru-baru ini, U mobile ada keluarkan satu pakej internet di bawah prabayarnya, Unlimited Power Prepaid dengan nama Giler GX30. Apa yang istimewanya? Istimewa pada Giler GX30 adalah: Kouta tanpa had ke… Read More »

Review Simkad Ookyo

By | Februari 8, 2018

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Yeop baru tahu ada satu syarikat baru di bawah Maxis 4G, namanya Ookyo. Ookyo telah dilancarkan pada bulan September 2017 dengan menyediakan dua pelan yang menarik, iaitu Pek Sosial (Social Pack) dan Pek Hiburan (Entertainment Pack). Fokus kepada ookyo adalah simkadnya 100 peratus digital (sebab takde dijual di kedai) dan menggunakan rangkaian Maxis 4G… Read More »

5 Telco Prabayar yang Tawarkan Kouta untuk Kaki Streaming

By | Januari 30, 2018

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Yeop suka melayari YouTube, JOOX dan Spotify semata-mata nak mendengar dan menonton di atas talian. Biasanya, yeop menonton dan mendengar pun pada waktu siang sahaja. Malam yeop dengar radio dari pemancar radio biasa. Dekat ofis yeop memang tiada radio dan pemain MP3, sebab itu bila bosan-bosan yeop dengar dan tonton di laptop. Yeop biasa… Read More »