Doa Akhir Tahun Dan Awal Tahun

By | November 4, 2013

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Tup-tup-tup, dah masuk tahun baru Hijrah ke-1435. Cepat masa berlalu kan…

hijrah

Banyak kenangan yang timbul dalam setiap cerita sepanjang tahun ini. Alhamdulillah, saya mula berhijrah dengan perlahan demi perlahan.

Apapun, mari kita buka buku baru. Ingat tahun depan nak buka buku?

Doa Akhir tahun boleh dibaca selepas Solat Asar petang ini.

doa-akhir-tahun

Doa Awal Tahun boleh dibaca selepas Solat Maghrib.

doa-awal-tahun

Doaku: Ya-Allah, Engkau yang maha pemurah lagi maha mengasihani, Aku memohon kepada-Mu Ya-Allah, panjangkanlah umurku supaya aku bersujud kepada-Mu, sihatkanlah diriku dengan kesihatan yang baik, Aku memohon restu kepadamu untuk murahkan rezekiku untuk ibu-bapaku, sahabat handaiku, bakal isteriku, dan seluruh umat Islam yang masih hidup. Mudahkan perjalananku untuk memasuki dunia baru.

Amin ya Rabbal Alamin…

4 thoughts on “Doa Akhir Tahun Dan Awal Tahun

  1. Irwan Alessa

    eh tadi theme lain bila masuk komen terus tukar lain.. hoho.. kerap sangat tukar theme tak baik unuk keselamat blog.. hoho

    Reply
    1. Khairil Mazri Post author

      hehehe biasalah tu, tukar baju lagi baik :p

      blog aku dah secure habis. tapi kalau nk secure lagi, taktau nk pakai apa. huhu

      Reply

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *