Gambar Bunga Api yang Sangat Cantik dan Menakjubkan

By | September 14, 2012

Semasa hari raya baru-baru ini pasti korang ada dengar dan lihat ramai orang bermain mercun dan bunga api. Tapi malangnya bunga api yang dimainkan hanyalah yang berbunyi bising sahaja dan jarang ada yang cantik-cantik. Post kali ini kami nak kongsikan koleksi lebih 20 gambar bunga api yang sangat cantik dan menakjubkan. Apa yang membuatkan bunga api ini lebih cantik adalah ia diambil dengan menggunakan teknik long exposure oleh jurugambarnya.

cantik betul bunga api ni.. ini barulah namanya bunga api hehe

bunga api 2

bunga api 3

bunga api 4

bunga api 5 – (meriah betul bunga api ni)

bunga api 6

bunga api 7 – (memancut-mancut api dia hehehe)

bunga api 8 (cantiknya >.<)

bunga api 9 (macam bunga bakawali pon ada hehehe)

bunga api 10

bunga api 11 (fuhhh suka tengok yang ni!)

bunga api 12 (fuhh macam bunga jarum)

bunga api cantik 13 (fuyoooo!)

bunga api long exposure 14

bunga api 15 (fuhh macam lotus flower)

bunga api sangat cantik 16 (fuyiooo yang ini sangat cantik siap ada tangkai lagi)

bunga api berwarna-warni 17

bunga api 18

bunga api cantik 19

bunga api 20 (fuhhh nampak kelopak dia)

bunga api 21

bunga-bunga api

Macam mana cantikkan? Kami sangat kagum dnegan bunga api ni semuanya cantik-cantik belaka. Gambar ini semua diambil oleh jurugambar dari Canada bernama David Johnson. Kalau nak tengok lebih banyak lagi gambar cantik-cantik daripada beliau sila rujuk sumber kami.

sumber: web rasmi David Johnson, ufunk, Cisdel

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *