6 perkara yang lelaki cari dari seorang wanita

By | Oktober 6, 2011

1. Lelaki ingin wanita yang boleh berikan rasa cinta pada mereka Lelaki sebenarnya ingin mencintai wanita yang mencintai dirinnya berbanding mencintai wanita yang tidak mencintai dirinya. Jika anda berjumpa lelaki yang anda suka, anda berikan dia rasa cinta, nescaya peluang anda untuk miliki cintanya adalah lebih luas. 2. Lelaki ingin cari wanita yang menarik Definisi wanita yang menarik… Read More »

10 Nasihat Untuk Orang Yang Bercinta

By | September 29, 2011

Janganlah kau membiarkan kemanisan bercinta dihirup sebelum engkau berkahwin dengan ‘si dia’. Bercintalah kau dengannya sekadar sahaja.Kelak mungkin ‘si dia’ bukan jodoh untukmu. Jika kau ingin berbahagia seumur hidup,tahanlah dirimu untuk berbahagia sebelum engkau berhak menjadi milik ‘si dia’. Jika engkau menyintainya,binalah asas perkahwinan dengan tidak melanggar syariat-Nya. Kebahagiaan yang kau lihat sebelum berkahwin hanya palsu,yang hakikatnya adalah… Read More »

Kenapa Saya Masih Berdiri di Sini?

By | September 13, 2011

Assalamualaikum… Hari ini ingin menceritakan secara ringkas, kenapa saya masih berdiri di sini. Dulu, masa blog belum popular di Malaysia tahun 2007, saya dah mulakan blog. Masa tu mana ada sapa-sapa buka akaun blog lagi. Saya buka pun, sebab terikut kawan-kawan sekolah dulu. Masa menulis blog ini, takda siapa yang sudi jadi pengikut (follower) saya. Saya, dengan sendirinya… Read More »

Kenangan mengusik jiwa…

By | Mac 11, 2015

Assalamualaikum… Harap-harap korang semua sihat sentiasa. Hari ini baik punya cerita, mengenai kenangan mengusik jiwa, masih diingati sampai bila-bila.Teringat kembali zaman budak-budak…Masa tu bulan puasa lagi. Kan banyak iklan raya kat TV kan? hehhehe Masa tu saya amat takut sangat-sangat iklan kemalangan. tahun 2001, ada keluar iklan pelita menyala. Andaikan ia nyawa kita. Mula-mula pelita menyala, pelan-pelan. pastu lampu… Read More »

Kelebihan Nuzul Al-Quran

By | Mac 11, 2015

Mesti korang dah tau hari ini adalah Nuzul Al-Quran. Ini saya petik dari blog sahabat, tentang kebaikan Nuzul Al-Quran. Kelebihan Nuzul Al-Quran pada setiap 17 Ramadan Peristiwa Nuzul al-Quran dicatatkan berlaku pada malam Jumaat, 17 Ramadan, tahun ke-41 keputeraan Nabi Muhammad s.a.w.. Bagaimanapun, wujud kekhilafan bila tarikh sebenar Nuzul al-Quran atau penurunan al-Quran yang telah dibincangkan secara ilmiah. Pensyarah… Read More »

7 Khasiat Kurma yang Mungkin Anda Tidak Tahu

By | Mac 11, 2015

Kurma (Phonex dactylifera) atau Tamar merupakan sejenis tumbuhan yang berbuah dan boleh dimakan sama ada ketika ia sudah masak atau masih mentah. Ianya dikatakan tumbuhan yang mempunyai pelbagai khasiat dan kegunaan yang mana sebahagian daripadanya sudah terbukti secara saintifik. Malah dalam kitab suci al-Qur’an sahaja terdapat 21 ayat yang menyebut tentang kurma. Baginda Rasulullah SAW juga sendiri telah… Read More »