Andai Mahu Mencari Cinta

By | Mac 11, 2015

Wahai kaum Adam.. Andai mahu mencari Hawa.. 1. Jangan dilihat pada purdah mahupun tudung semata-mata. Kerana hawa hari ini tidak lagi seperti dulu. Lihatlah pada telapak tangannya. Andai mudah telapak lembut itu hinggap pada kulit lelaki lain tanpa lapik. Fikirlah semasaknya untuk menyuntingnya. Sesungguhnya memegang bulu anjing itu lebih baik dari menyentuh kulit lelaki atau wanita yang boleh… Read More »

[FAKTA] Hari Kidal Sedunia

By | Mac 11, 2015

Pada 13 Ogos setiap tahun, tarikh tersebut diumumkan sebagai Hari Tangan Kidal Sedunia iaitu sebagai memperingati sesiapa sahaja yang selalu menggunakan tangan kiri dalam kerja-kerja harian mereka. Pelik bukan??tapi itulah yang termeterai sejak tahun 1970 lagi dengan kumpulan atau persatuan di USA. Disini ada beberapa tokoh/bintang dunia terkenal yang turut meraikan hari sedunia ini: 1. Barrack Obama Teruskan… Read More »

Cantiknya Lelaki & Hebatnya Wanita

By | Mac 11, 2015

Nak tahu dimana Kecantikan Lelaki?? Inilah Ciri-Cirinya…. 1) Lelaki yang mampu mengalirkan air mata untuk ingatan. 2) Lelaki yang sedia menerima segala teguran. 3) Lelaki yang memberi madu, setelah menerima racun. 4) Lelaki yang tenang dan lapang dada. 5) Lelaki yang sentiasa berbaik sangka. 6) Lelaki yang tak pernah putus asa. Kecantikan lelaki berdiri di atas kemuliaan hati.… Read More »

Tujuh Perempuan Bertanya, Seorang Lelaki Menjawab

By | Mac 11, 2015

Kaum feminin cakap “susah jadi wanita”, mereka telah digoda dan diperdaya oleh syaitan dan hawa nafsunya sendiri, seperti yang kita lihat dialog dibawah, bagaikan mempersoalkan ketentuan Allah terhadap mereka. Dengan kata lain yang agak kasar, Allah berat sebelah pada kaum wanita. Keluhan remaja perempuan A: “Aduh, situ tutup, sini tutup. Susah la gini. Apasal laki-laki mudah saja. Tak… Read More »

6 trik website Google yg korang tak tau

By | Mac 11, 2015

6 Trik di Website Google Yang Agak Lucu Nak tengok website google menari tak?Website google pun boleh jadi bola jampi. Macam-macam..Tak kan google nak jadi ahli sihir gak kot. Hehe. Semua ni ada trik. Nak buat macam mana? Sat nak ajaq.. 1. Google Sphere Buka website google > taipkan Google Sphere > Tekan I’m feeling lucky. Website google jadi macam mana? 2.… Read More »

Kerja masa paling muda: menarik tu!!!

By | Mac 11, 2015

Assalamualaikum korang semua… Hari ni saja dah masuk dua (2) entry tau. nie disebabkan bosan sangat-sangat. kalo time cuti sekolah lagi memeningkan. takpelah, nak buat cemane… kena banyakkan bersabar jelah… tengah hari ini nak cerita pengalaman kali pertama bekerja masa paling muda. Wow! menarik tu… mesti korang nak tau cemana saya boleh dapat keja seawal 19 tahun. 1st… Read More »