Cara Lelaki Menguji Wanita

By | Oktober 10, 2011

Lelaki… Walaupun sudah berkali-kali si dia mengucapkan perkataan cinta, namun masih tidak cukup untuk membuktikan kesetiaan terhadap mereka. Seandainya si dia memiliki kriteria yang diimpikan, tetapi bagi sesetengah jejaka itu bukanlah faktor yang membuatkan dia memilih kamu. Pelbagai cara dilakukan demi menguji kesetiaan yang dibina. Tidak dinafikan, mereka mempunyai keistimewaan dan kelebihan tersendiri dalam mengenalpasti kesetiaan yang diberikan,… Read More »

Ciri-ciri Lelaki Idaman Wanita

By | Oktober 6, 2011

1. Lelaki tulen. Tahu hakikat yang dia dijadikan sebagai lelaki dan dari itu bersifat sebagai lelaki dan tidak bertingkah laku hingga terkeluar dari kategori lelaki 2. Lelaki yang berharga.Lelaki yang tidak cemburu buta kerana lelaki yang cemburu itu lemah dan cemburu itu melambangkan bahawa dirinya tidak berharga. 3. Lelaki yang teguh jiwa. Tidak mudah mengalirkan air mata. Bila… Read More »

6 perkara yang lelaki cari dari seorang wanita

By | Oktober 6, 2011

1. Lelaki ingin wanita yang boleh berikan rasa cinta pada mereka Lelaki sebenarnya ingin mencintai wanita yang mencintai dirinnya berbanding mencintai wanita yang tidak mencintai dirinya. Jika anda berjumpa lelaki yang anda suka, anda berikan dia rasa cinta, nescaya peluang anda untuk miliki cintanya adalah lebih luas. 2. Lelaki ingin cari wanita yang menarik Definisi wanita yang menarik… Read More »

10 Nasihat Untuk Orang Yang Bercinta

By | September 29, 2011

Janganlah kau membiarkan kemanisan bercinta dihirup sebelum engkau berkahwin dengan ‘si dia’. Bercintalah kau dengannya sekadar sahaja.Kelak mungkin ‘si dia’ bukan jodoh untukmu. Jika kau ingin berbahagia seumur hidup,tahanlah dirimu untuk berbahagia sebelum engkau berhak menjadi milik ‘si dia’. Jika engkau menyintainya,binalah asas perkahwinan dengan tidak melanggar syariat-Nya. Kebahagiaan yang kau lihat sebelum berkahwin hanya palsu,yang hakikatnya adalah… Read More »

Kenapa Saya Masih Berdiri di Sini?

By | September 13, 2011

Assalamualaikum… Hari ini ingin menceritakan secara ringkas, kenapa saya masih berdiri di sini. Dulu, masa blog belum popular di Malaysia tahun 2007, saya dah mulakan blog. Masa tu mana ada sapa-sapa buka akaun blog lagi. Saya buka pun, sebab terikut kawan-kawan sekolah dulu. Masa menulis blog ini, takda siapa yang sudi jadi pengikut (follower) saya. Saya, dengan sendirinya… Read More »

Kenangan mengusik jiwa…

By | Mac 11, 2015

Assalamualaikum… Harap-harap korang semua sihat sentiasa. Hari ini baik punya cerita, mengenai kenangan mengusik jiwa, masih diingati sampai bila-bila.Teringat kembali zaman budak-budak…Masa tu bulan puasa lagi. Kan banyak iklan raya kat TV kan? hehhehe Masa tu saya amat takut sangat-sangat iklan kemalangan. tahun 2001, ada keluar iklan pelita menyala. Andaikan ia nyawa kita. Mula-mula pelita menyala, pelan-pelan. pastu lampu… Read More »