6 trik website Google yg korang tak tau

By | Mac 11, 2015

6 Trik di Website Google Yang Agak Lucu Nak tengok website google menari tak?Website google pun boleh jadi bola jampi. Macam-macam..Tak kan google nak jadi ahli sihir gak kot. Hehe. Semua ni ada trik. Nak buat macam mana? Sat nak ajaq.. 1. Google Sphere Buka website google > taipkan Google Sphere > Tekan I’m feeling lucky. Website google jadi macam mana? 2.… Read More »

Kerja masa paling muda: menarik tu!!!

By | Mac 11, 2015

Assalamualaikum korang semua… Hari ni saja dah masuk dua (2) entry tau. nie disebabkan bosan sangat-sangat. kalo time cuti sekolah lagi memeningkan. takpelah, nak buat cemane… kena banyakkan bersabar jelah… tengah hari ini nak cerita pengalaman kali pertama bekerja masa paling muda. Wow! menarik tu… mesti korang nak tau cemana saya boleh dapat keja seawal 19 tahun. 1st… Read More »

Rahsia Kejayaan Orang Jepun

By | Mac 11, 2015

Apa rahsia orang Jepun maju ke hadapan? Tengoklah kat bawah:1. KERJA KERAS Sudah menjadi rahsia umum bahawa bangsa Jepun adalah pekerja yang rajin. Secara purata jam kerja pegawai di Jepun adalah 2450 jam/tahun, sangat tinggi dibandingkan dengan Amerika (1957 jam/tahun), Britain (1911 jam/tahun), Jerman (1870 jam/tahun), dan Perancis (1680 jam/tahun). Seorang pekerja di Jepun dapat menghasilkan sebuah kereta… Read More »

Al-Quran Pertama Di Dunia

By | Mac 11, 2015

Allah swt berfirman: “Sesungguhnya Kami-lah yang menurunkan al-Quran, dan sesungguhnya Kami benar-benar memeliharanya.” (Q.S. 15 : 9) Al-Quran adalah kalam Allah swt yang merupakan mukjizat diturunkan kepada Muhammad saw melalui malaikat Jibril, ditulis di mushaf diriwayatkan secara mutawatir serta membacanya sebagai ibadah. Menurut beberapa pengkaji keislaman, sejarah pengumpulan al-Quran begitu kompleksitas. Sayangnya pengkaji tersebut tidak memahami secara menyeluruh… Read More »

Lelaki Kuat Gayut – Kurang Produktiviti Sperma

By | Mac 11, 2015

3Share Agak mengejutkan mengenai berita ini apabila kosmo menyiarkan satu artikel mengenai “Telefon Bimbit Punca Lelaki Mati Pucuk“. Seperti agak keterlaluan bunyinya sehinggakan mati pucuk. Sejauh mana kebenaran dan rekod lelaki yang mati pucuk berpunca dari penggunaan telefon bimbit?Menurut kosmo berdasarkan kajian oleh Persatuan Pengguna Pulau Pinang(CAP), Lelaki yang gemar menyimpan telefon bimbit di dalam poket seluar berdepan… Read More »

4 Tip Manusia Berkaitan Harta & Gaya Hidup

By | Mac 11, 2015

4 TIP MANUSIA BERKAITAN DENGAN HARTA DAN GAYA HIDUP …. 1. ORANG BERHARTA DAN MEMPERLIHATKAN HARTANYA Orang seperti ini biasanya bergaya hidup mewah. Untung perilakunya ini masih sesuai dengan penghasilannya sehingga secara finansial sebenarnya tidak terlalu bermasalah. Hanya saja , ia akan menjadi hina kalau bersikap sombong dan mer…endahkan orang lain yang dianggap tidak selevel dengan dia. Apalagi… Read More »