Talian Yoodo : Jelmaan Celcom Mungkin?

By | September 28, 2018

Talian Yoodo : Jelmaan Celcom Mungkin? | Tak semua orang sukakan pakej memacam. Dahlah mahal, pastu kena beli kombo, tak banyak untung untuk pengguna baru dan sedia ada. Ada juga suka main campur-campur, macam Ais Batu Campur (ABC). Nak kacang, cendol, jagung dan lain-lain. Itulah pilihan kita, dan Yoodo sentiasa ada untuk mereka yang inginkan campur aduk terus… Read More »

Mainkan Peranan Anda, Jadilah Pemilik Kenderaan Bertanggungjawab

By | September 5, 2018

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Sering kali kita mendengar berita kemalangan kenderaan di jalan raya dalam siaran televisyen atau laman web. Sering kali kita mendengar juga kemalangan itu berpunca kepada sikap pemandu kenderaan sendiri. Bukan nak membawang, semuanya dimaklumkan oleh pihak Polis sendiri dengan statistik yang sangat menakutkan kita sendiri. Yeop sendiri tidak suka mengalami kemalangan yang teruk disebabkan… Read More »

Tamatkan redONE Postpaid Terus…

By | September 1, 2018

Proses terminate nombor redONE. Ini sekadar pengalaman diri sendiri, takde dicilok dari mana-mana page FB atau blog. Projek yang yeop mulakan sejak awal bulan ni adalah mengurangkan kos belanja bulanan. Jadi, yeop mulakan dengan terminate nombor redONE yang berusia lebih setahun. Perancangan ni sejak tahun lepas, tapi yeop sengaja test drive line ni sampai puas. Sampai satu tahap… Read More »

Review Unifi Mobile : Yay atau Nay?

By | Ogos 30, 2018

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Sekarang ni semua telco buat line sendiri untuk bersaing dengan telco yang dah lama bertapak di Malaysia. Tapi kebanyakkannya menumpang dari pencawang telco lain untuk meluaskan rangkaiannya. Tapi yeop ni sukakan benda baru (dan pastinya percuma!), lagipun tak payah topap tiap-tiap minggu atau berbulan-bulan. Yeop nak buat review Unifi Mobile. Walaupun Unifi Mobile kini… Read More »

Mood Giler Data Tanpa Had dengan U Mobile Prabayar Giler GX30

By | Julai 31, 2018

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Sepanjang yeop menggunakan data dalam telefon pintar ni, yeop belum jumpa lagi data tanpa had. Tapi bila dah jumpa memang nak beli satu. Baru-baru ini, U mobile ada keluarkan satu pakej internet di bawah prabayarnya, Unlimited Power Prepaid dengan nama Giler GX30. Apa yang istimewanya? Istimewa pada Giler GX30 adalah: Kouta tanpa had ke… Read More »

Lampu Trafik, Apa Isi Kandungannya?

By | Julai 11, 2018

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Sering kali kita melihat pada lampu trafik di jalan raya, tetapi mungkin anda tidak tahu apa yang menarik dengan lampu tersebut. Kalau ikutkan, model pada lampu trafik mempunyai dua jenis. Antaranya adalah lampu bulat (bulb) dan LED. Pada video di bawah, Dan dan anaknya, Lincoln dari siaran What’s Inside di YouTube menyelongkar (maksud yeop, memecahkan… Read More »