Depressi : Punca dan Akibat

By | Januari 3, 2019

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Setiap orang mesti ada perasaan tekanan yang sering berlaku dalam fikirannya. Tidak terkecuali pada mereka yang tegar pada tekanan perasaan. Kalau dah teruk sangat, boleh ke dikatakan sebagai depresi. Apa itu depressi atau kemurungan? Kemurungan (gangguan kemurungan utama atau kemurungan klinikal) atau depressi (depression) adalah gangguan mood yang biasa tetapi serius. Ia menyebabkan gejala-gejala… Read More »

Menangi RM10,000 dengan Jus Hidayah Gold

By | Jun 25, 2018

Setelah sebulan berpuasa, kini kita menyambut hari yang meraikan kemenangan umat Islam seluruh dunia, terutama Rakyat Malaysia beragama Islam. Pelbagai juadah yang tuan rumah dihidangkan, antaranya adalah ketupat, lemang, rendang ayam dan daging dan kuih raya semestinya. Tidak lupa juga pada mereka yang mempunyai penyakit biasa dan kronik yang semestinya memudaratkan kesihatan diri dan keluarga. Ini tidak bagus… Read More »

Beli Proton Iriz Murah-Murah Jee..

By | Jun 20, 2018

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Minat kepada Proton Iriz bermula pada hari pelancarannya tahun 2014 lepas, tapi harganya agak keras berbanding gaji bulanan. Yeop pendam buat sementara waktu sampai… Bulan April lepas. Yeop pergi Expo Auto Proton pada pertengahan bulan April lepas, kononnya nak survey harga. Tapi bila tengok, harganya agak sedikit murah berbanding harga asal. Yelah, model 2017.… Read More »

Mudahnya Bayar Zakat Fitrah Online di Selangor

By | Mei 25, 2018

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Biasanya kita membayar zakat fitrah melalui amil yang ditauliahkan oleh Lembaga Zakat Negeri-negeri. Adakalanya nak mencari peluang untuk berjumpa dengan amil pun mengambil masa yang agak lama. Biasalah, balik kerja terus jumpa Bazar (Pasar) Ramadhan atau dipanggil oleh netizen PaRam. Pun bolehlah. Keterangan mengenai Zakat Fitrah, boleh klik di sini. Okey, sebenarnya yeop nak… Read More »

DairyGo Teh Tarik Sedap Diminum Senang Dibawa

By | Mei 18, 2018

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Baru-baru ini di IDCC Shah Alam, satu produk Bumiputera telah dilancarkan di bawah DairyGo. Produk itu adalah DairyGo Teh Tarik. Apa, teh tarik? Macam kedai mamak ke? Haah, mereka melancarkan minuman teh tarik dalam paket mudah dibawa. Ala, macam paket Ribena tu. Haa, ia bukan saja mudah dibawa ke mana saja, tapi ia mempunyai… Read More »

Tun Dr. Mahathir Perdana Menteri Malaysia Ke Tujuh

By | Mei 14, 2018

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Setelah Pilihan Raya Umum ke Empat Belas (14) berlaku pada 9 Mei 2018 lalu, Pakatan Harapan yang diketuai oleh Tun Dr. Mahathir Mohamad menang majoriti hampir 7 negeri dari 14 negeri di Malaysia, menjadikan mereka berkuasa di tanah berbilang bangsa ini. Bila kita mendengar pasal Tun Dr. Mahathir, kita teringat balik jasa-jasa beliau masa… Read More »