Buat Kalendar Sendiri dengan TimeandDate.com

By | November 30, 2017

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Biasanya anda mendapat kalendar 2018 secara percuma apabila anda membeli barangan minimum RM50.00 dari satu resit. Ada kalanya anda beli kalendar tersebut dengan harga promosi 3 kalendar berlainan saiz hanya RM5.00. Tapi tahukah anda bahawa anda boleh membuat kalendar sendiri hanya menggunakan komputer (dengan internet) dan pencetak? TimeandDate.com ada jawapannya. Laman web TimeandDate.com akan… Read More »

Mega Wedding Pakej Perkahwinan Termurah Malaysia

By | November 13, 2017

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Anda yang mempunyai perancangan untuk berkahwin untuk tahun 2018, tetapi inginkan bajet yang berpatutan? Mega Wedding Malaysia akan merealisasikan impian anda hanya pakej yang amat murah, takkan jumpa di mana-mana di Malaysia. Serius ! Kenapa anda perlu menggunakan pakej Mega Wedding Malaysia? Tahukah anda, belanja untuk majlis perkahwinan pihak perempuan sahaja boleh dikatakan mencecah… Read More »

Panduan Untuk Penunggang Motosikal Ketika Hujan

By | November 1, 2017

Sekarang musim hujan yg membuatkan jalan menjadi licin. Tambahan keadaan jalan di Malaysia, kalau tidak berlubang bukanlah jalan namanya. Justeru itu buat penunggang motosikal di luar sana anda dituntut lebih berhati-hati. Keperluan penunggang motosikal semasa hujan adalah seperti : Baju Hujan – Warna cerah – Ada line pantul cahaya – Selesa – Kalis air Helmet visor cerah Kasut… Read More »

Percaya Pada Diri Dengan Harapan dan Keyakinan

By | Oktober 17, 2017

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Tiba-tiba tulis tajuk ini kan.. Mesti anda ingat pada satu rancangan realiti yang popular suatu ketika dahulu. Sebenarnya yeop sengaja menulis tajuk sebegini, bukan apa.. Yeop memerlukan sesuatu yang bakal mengubah diri yeop menjadi manusia yang berjaya. Nak bina kejayaan? Ingat senang ke? Nampak macam mudah je nak membina sesuatu perkara, tapi sebenarnya kita… Read More »

Majlis Akad Nikah dan Bersanding Yeop Maz dan Namia Cinta

By | Oktober 15, 2017

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Rasanya dah lama tak menulis entri di blog ini, sebab yeop sibuk dengan majlis pihak perempuan. Apapun, semuanya berjalan dengan lancar. Alhamdulillah. Pertemuan Pertama Yeop dan Mia Seperti sedia tahu dari kalangan blogger, yeop bertemu dengan Mia buat kali pertama di Sepetang Bersama Blogger 2014 lepas, semasa yeop berada di Gerik Perak. Sebenarnya yeop… Read More »

Kenapa Perlu Takut dengan Pesaing?

By | Oktober 5, 2017

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Setiap kali kita di beberapa tempat seperti di ofis atau sekolah, pastinya anda melihat rakan-rakan anda tak senang hati dengan anda. Kenapa agaknya? Ya, mereka cemburu bila kita adalah lebih baik dari mereka. Jadi, kebiasaannya mereka pastinya mencari kesalahan yang anda takkan tahu. Yang paling teruk adalah difitnah atas sebab ‘dosa-dosa’ yang anda lakukan.… Read More »